luni, 14 februarie 2011

Gougeres ( Gogosele cu branza )

Aluat :

  • 200 ml lapte,
  • 30 g unt,
  • 100 g faina,
  • 150 g cascaval (sau branza de burduf),
  • 3 oua
  • 1/2 lgt sareCiteste mai mult ... >>>

 Mod de preparare:

       Intr-o craticioara punem laptele cu untul sa dea intr-un clocot. Luam apoi de pe foc si adaugam faina amestecata cu sarea, amestecand energic. Adaugam cascavalul dat pe razatoare (mica sau mare), iar la final incorporam ouale, pe rand, omogenizand bine dupa fiecare. Cu ajutorul unei lingurite, punem gogosele in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumenesc .














sursa : Amalia .

4 comentarii:

  1. Le-am facut saptamana trecuta, si pe langa faptul ca au fost foarte bune, au fost si de folos sa le iau cu mine la facultate marti, cand am avut multe cursuri.

    Iulia

    RăspundețiȘtergere