duminică, 6 martie 2011

Prajitura Alba ca Zapada




3 Foi : 
500 g faina
3 oua
100 g zahar pudra
6 lg ulei
3 lg lapte
1 lgt praf de copt
un varf de cutit sare

Crema :
500 ml lapte
2 lg faina
275 g zahar pudra
1 lamaie
250 g margarina

Glazura :
3 lg zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat

Mod de pregatire :

Ptr. foi :
  Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .
Din acest aluat formam 3 bulgarasi, pe care ii intindem cu  sucitorul pe masa presarata cu faina. Coacem cele 3 foi pe rand pe fundul unei tavi, unse cu ulei si tapetata cu hartie de copt, de dimensiunea tavii de la aragaz.(33*50 cm) sau daca aveti tava mai mica se pot coace 4 foi (27*34).Fiecare foaie se coace cam 7 minute, dar trebuie verificat pentru ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.

Ptr.crema :
 Intr-o cratita punem pe foc laptele cu faina si amestecam pana se ingroasa ca sa nu se prinda de cratita; dupa ce s-a ingrosat ( are consistenta laptelui batut ) mai lasam inca 5 minute pe foc si dam deoparte sa se raceasca .
(ca sa nu se formeze cocoloase, in faina turnam pe rand putin cate putin din lapte si amestecam bine ).
Margarina la temperatura camerei o mixam spuma cu zaharul pudra si o amestecam cu compoztita racita de mai sus; dam pe razatoarea mica jumate din coaja de la lamaie si o adaugam la crema obtinuta; stoarcem lamaia si sucul il adaugam la crema, amestecand sa se omogenizeze

Ptr.asamblare :
 Foaie-crema-foaie-crema-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat ( presarat cu strecuratoarea de inox ).

Foile la inceput sunt tari, dar a doua zi se inmoaie si sunt perfecte de taiat si de servit :)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu